Nieuws

Het laatste nieuws

 • verkeersbord hub-halte

  Proef met flextaxi in de Kop van Schouwen

  19 september 2023

  In de Kop van Schouwen is op 1 augustus een proef gestart met een flexibel vervoersmiddel: de flextaxi. Met de flextaxi hebben alle reizigers in de Kop van Schouwen, naast het bestaande openbaar vervoer, een extra manier om te reizen. De gemeente Schouwen-Duiveland en provincie Zeeland testen de flextaxi om, op kleine schaal, ervaring op te doen met de werking van flexibele publieke vervoersmiddelen.
 • Ingang Market Plaza met op de voorgrond het plein met winkelwagentjes, fietsenstalling en bloembak

  Voortgang project verplaatsing Market Plaza

  12 september 2023

  In de eerste helft van 2023 hebben gemeente en initiatiefnemer voor de verplaatsing van Market Plaza een aantal keren overleg gevoerd. De komende maanden gaat de architect van de initiatiefnemer (tevens eigenaar/exploitant van Market Plaza) aan de slag om het schetsontwerp voor het plangebied af te ronden.
 • beeld van man die presentatie geeft met drie personen voor hem aan een tafel

  Drukbezochte raadsbijeenkomst centrum Haamstede en Kloosterweg

  5 september 2023

  Op 4 september heeft de raad, samen met een groot aantal geïnteresseerde inwoners/ondernemers, via 2 presentaties kennisgenomen van de Definitieve Ontwerpen voor centrum Haamstede en de Kloosterweg. 
 • Invullen enquete

  Onderzoek naar de ervaringen met de nieuwe hubs op de Kriekemeet en Westenschouwen Dorp

  5 september 2023

  Sinds 8 januari stapt u op de bus op een andere plek in Burgh-Haamstede. De hub op de Kriekemeet of bij de in- en uitstaplocatie Westenschouwen Dorp aan de Kraaijensteinweg. 
 • Impressie Noordstraat Burgh-Haamstede

  Presentaties herinrichting centrum Haamstede en Kloosterweg Burgh-Haamstede

  24 augustus 2023

  Op 4 september 2023 organiseren we van 19.30 tot 20.45 uur een openbare informatiebijeenkomst over de herinrichting centrum Haamstede en de herinrichting van de Kloosterweg in Burgh-Haamstede. Daarbij komen niet alleen elementen als groen en bestrating aan bod, maar staan we ook uitgebreid stil bij alle verkeerskundige aandachtspunten.
 • Plattegrond bouwlocatie Irenestraat

  Gemeente en Zeeuwland willen door met sociale huurwoningen in Burgh-Haamstede

  22 augustus 2023

  Na een periode van intensieve voorbereidingen kan de gemeenteraad binnenkort instemmen met de start van (de verdere voorbereidingen voor) de bouw van 13 sociale huurwoningen in Burgh-Haamstede.