Elektrische deelauto nabij mobiliteitshub Kriekemeet

17 mei 2024

Vanaf vrijdag 17 februari eind van de dag komt er een (extra) deelauto beschikbaar in Burgh-Haamstede. De Renault ZOE E-tech electric, met als thuislocatie de Kriekemeet, is de 3e deelauto in het dorp.

De deelauto staat geparkeerd bij een van de bestaande laadpalen op de Kriekemeet, op korte loopafstand van de mobiliteitshub aan de Kriekemeet. Om ervoor te zorgen dat er voldoende laadmogelijkheden voor andere gebruikers overblijven, zal de gemeente met Agrisnellaad op korte termijn zorgdragen voor een extra laadmogelijkheid op de Kriekemeet.

Het delen van elektrische auto’s is een effectieve manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen en je maandelijkse kosten te verlagen. Het biedt een alternatief voor je eigen, vaak stilstaande (2e) auto. De elektrische auto’s en de deel-app worden aangeboden door OnzeAuto. Binnen het deelinitiatief Samen Slim Rijden Burgh-Haamstede kunnen bewoners elektrische auto’s delen. Als autodeler betaal je alleen voor het gebruik. Je kiest een abonnement met een maandelijks rijtegoed. Dit abonnement is maandelijks opzegbaar. Bij gebruik van de deelauto’s kun je eenvoudig aangeven of een rit zakelijk of privé is. Het gebruik van de deelauto’s vergt geen investeringen, het is kostenbesparend, en het is uiteraard ook veel duurzamer. 

OnzeAuto is een landelijke aanbieder van elektrische deelmobiliteit. Voor informatie en aanmelden kun je naar www.onzeauto.com/samenslimrijden/burgh-haamstede 

Deelauto