Inloopbijeenkomst herinrichting Kloosterweg Burgh-Haamstede

17 april 2024

Op 16 mei 2023 organiseren wij een inloopavond in het kader van het definitief ontwerp voor herinrichting Kloosterweg te Burgh-Haamstede.

In maart 2023 heeft de gemeenteraad het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van de Kloosterweg te Burgh-Haamstede vastgesteld. De afgelopen maanden hebben wij samen met de project- en werkgroep gewerkt aan het opstellen van een (concept) definitief ontwerp, waarbij optimalisatie van de verkeersveiligheid voorop staat. 

Herinrichting Kloosterweg

De Kloosterweg vormt een belangrijke ontsluiting voor Burgh-Haamstede en Nieuw-Haamstede. Naast een ontsluitingsweg van/naar de N57 is het ook een belangrijke toeristische (fiets)route. In de Dorpsvisie hebben wij al de nodige aandacht gegeven aan de verbetering van de Kloosterweg, met name op het gebied van verkeersveiligheid. Hieronder hebben wij ter kennisname het plangebied opgenomen:

Plangebied herinrichting Kloosterweg

Bij de inrichting van de Kloosterweg zorgen de beperkte ruimte voor de fietser, de snelheid van auto’s op de hoofdrijbaan en de diverse oversteeklocaties momenteel voor problemen. De fietser verdient meer comfort en veiligheid dan de huidige weginrichting biedt. Op basis van de voorgaande punten heeft de gemeenteraad een voorlopig ontwerp vastgesteld, waarin een oplossing is opgenomen voor deze knelpunten. 

Inloopavond

Tijdens de inloopavond laten wij belangstellenden graag het definitief ontwerp voor de herinrichting van de Kloosterweg zien. Dat is een verdere uitwerking van het voorlopig ontwerp. U kunt daarover vragen stellen of aangeven wat u graag anders wilt zien. Er zijn diverse gemeentelijke medewerkers en adviseurs aanwezig tijdens deze avond om u te woord te staan en vragen te beantwoorden. 

De inloopavond wordt op 16 mei georganiseerd in Dorpshuis de Schutse. De avond start om 19:00 en eindigt uiterlijk 21.00 uur. Er is geen plenaire presentatie en u kunt binnenlopen, wanneer het u het beste uitkomt. Op diverse tafels liggen grote vellen papier met daarop het definitief ontwerp en daarbij behorende uitwerkingen. 

Aanmelden

Wij vragen u dringend om uzelf aan te melden voor deze avond. Aanmelden kan via de knop hieronder:

Aanmelden inloopavond

Als de belangstelling groot is, zullen wij tijdssloten met een maximaal aantal personen invoeren. Zo kunnen we iedereen voldoende aandacht geven. 

Graag zien wij u op 16 mei in het dorpshuis.