Verkeersmaatregelen Nieuw-Haamstede gereed

18 april 2024

In de maand juni heeft Aannemingsbedrijf M.J. Oomen in opdracht van de gemeente diverse verkeersmaatregelen uitgevoerd in Nieuw-Haamstede. Zowel onze gemeente als direct omwonenden en Belangenvereniging Nieuw-Haamstede zijn content met de uitvoering en de positieve effecten van de verkeersmaatregelen.

In de eerste twee weken heeft de aannemer de kruising Kloosterweg/Vertonsweg verkeersveiliger gemaakt door er een drempelconstructie te maken, de rijbaan iets te versmallen en onder meer ook de opstelplaats voor fietsers te vergroten.

Vervolgens is de aannemer aan de slag gegaan met de kruising Kloosterweg/Badweg. Ook hier is een verkeersdrempel gemaakt en worden fietsers vanuit de richting Haamstede op een gegeven moment verzocht op de rijbaan te fietsen. Daar begint nu een wandelpad. Verder zijn op de Kloosterweg, tot aan de rotonde na het hotel, fietssuggestiestroken gezet. Diezelfde fietssuggestiestroken staan ook op de Strandweg en Badweg. Op de Strandweg en een deel van de Wilgenweg is bovendien asfaltonderhoud uitgevoerd.

De komende weken worden er nog wat opleverpuntjes in orde gemaakt en enkele (verkeers)borden toegevoegd, verwijderd dan wel verplaatst.