Werkzaamheden mobiliteitshubs begin december van start

12 juli 2024

Begin december start aannemingsbedrijf Moerland B.V. met de (voorbereidende) werkzaamheden voor de realisatie van de mobiliteitshub Kriekemeet en de in- en uitstaplocatie Westenschouwen Dorp aan de Kraaijensteinweg.

De locaties worden zodanig ingericht, dat de bus van Connexxion er kan stoppen. Ook worden er enkele ondersteunende voorzieningen (zoals abri’s) aangebracht. Op de hub aan de Kriekemeet komen ook voorzieningen voor deelmobiliteit, zoals een overdekte fietsenstalling voor de deelfietsen. Het is de bedoeling om alle werkzaamheden voor 8 januari 2023 af te ronden, want dan start de pilot.

Samen met provincie en Connexxion zorgt de gemeente ervoor dat reizigers die momenteel gebruik maken van een halte langs de dorpsas via informatiestickers worden geattendeerd op de wijzigingen van de in- en uitstaplocaties. Verder wordt de komende maand ook ingezet op informatie rondom het voor- en natransport.

Infographic met tekst "Hub naar je bestemming. Opstappen op de bus? vanaf 8 januari 2023 doe je dat op 2 locaties in Burgh-Haamstede" en beelden van verschillende vervoersmiddelen die bij een mobiliteitshub horen.